Hotel z pięknym widokiem
i dobrym zapleczem wellness.
Kategoria według oceny organizatorów: | Lokalna kategoria oficjalna: | |||||||||
Region:
Cypr / Larnaka
Położenie:
Golden Bay Beach oddalony jest od centrum miasteczka Larnaka o ok. 10 km i ok. 15 od portu lotniczego.
Przy hotelu znajduje się przystanek autobusowy.
Plaża:
Plaża przy hotelu to Oroklini Beach – publiczna i piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza. Na wydzielonej przez hotel części plaży znajduje się bezpłatny serwis plażowy.
Hotel:
Golden Bay Beach to pięciogwiazdkowy hotel, wybudowany w 1983 roku i odnawiany w latach 2011-2013. Do dyspozycji gości są 193 pokoje w budynku pięciopiętrowym, całodobowa recepcja, lobby, 4 restauracje, 3 bary, kapliczka z możliwością zorganizowania ślubu, kantor, centrum konferencyjne dla 300 osób, taras widokowy, wypożyczalnia samochodów, fryzjer oraz lekarz.
Pokoje:
Standardowy – pokoje dwuosobowe z możliwością jednej dostawki o powierzchni 26 m2. Pokoje są klimatyzowane w sezonie letnim i ogrzewane w sezonie zimowym. Wyposażenie obejmuje telewizor, telefon, sejf, zestaw do kawy i herbaty, balkon z wyposażeniem, minibar płatny wg konsumpcji.
W łazience wanna, wc, suszarka do włosów, szlafrok i kapcie.
Internet:
Bezprzewodowe połączenie internetowe dostępne jest za opłatą 6 euro/dzień.
Sport i rozrywka:
Do dyspozycji gości jest basen ze słodką wodą o powierzchni 450 m2, basen kryty o powierzchni 130m2, 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu, stół do ping ponga, rzutki, bilard, centrum wellness z siłownią i jacuzzi, a za opłatą sauna, łaźnia parowa masaże i zabiegi pielęgnacyjne.
Dzieci:
Dla dzieci hotel przygotował basen ze słodką wodą o powierzchni 30m2, pokój i duży plac zabaw, miniklub (5-12 lat) oraz zajęcia i animacje.
Wyżywienie:
W hotelu znajdują się 4 restauracje:
- Les Etoiles – dania w formie bufetu, kuchnia francuska, włoska, specjały z bliskiego i dalekiego wschodu,
- Thalassa z tarasem zewnętrznym, czynna w sezonie letnim – dania w formie bufetu, lekkie dania, ryby, sałatki,
- Yacht Club z tarasem zewnętrznym – dania w formie bufetu, à la carte, kuchnia międzynarodowa,
- Ouzeri Tavern, zewnętrzna, czynna w sezonie letnim – obsługa kelnerska, kuchnia cypryjska i grecka.
Formuła All Inclusive obejmuje:
- śniadanie (7.00-10.00) w formie bufetu w Yacht Club,
- obiad (12.30-15.30) w formie bufetu w restauracji Thalassa w sezonie letnim lub w Yacht Club w sezonie zimowym,
- kolację (19.30-22.00) w formie bufetu w restauracji Les Etoiles lub Yacht Club w sezonie zimowym, w zależności od programu bufetów tematycznych w jednej z 4 restauracji hotelowych w sezonie letnim,
- przekąski w restauracji Thalassa w sezonie letnim lub w Yacht Club w sezonie zimowym (10.30-12.30 i 15.00-17.30),
- lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe w barach (10.00-1.00).
Inne:
Akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.
Uwaga